\"\"

Не дивлячись на те, що серцем системи зворотного осмосу є мембрана, за допомогою якої можливо отримати воду очищену на 99,8% від можливих забруднень, домішок, мікробів та вірусів, є ще один важливий етап очистки питної води – постфільтрація. Цей процес реалізовується за допомогою різних постфільтрів. Які встановлюються на етапі подачі води з накопичувального баку до крану.


Види постфільтрів за призначенням:

Корекція смаку води

Забезпечення мікробіологічної чистоти води

Ремінералізація та корекція рН

Найчастіше в побутових фільтрах зворотного осмосу у якості постфільтра використовують спеціальний карбоновий картридж з активованого вугілля зі шкарлупи кокосового горіха. При проходженні через вугільний постфільтр відбувається корекція смаку та запаху води, яка може з’явитися внаслідок зберігання води в накопичувальному баці.

Забезпечення мікробіологічної чистоти води можливе за допомогою використання спеціальних реагентів, а також наразі популярним є метод використання ультрафіолетового випромінювання. Використання ультрафіолетових ламп для боротьби з бактеріями і мікробами в питній воді досить ефективне, в той час, як хімічний склад очищеної води не змінюється.

Дедалі частіше, стали використовувати спеціальні мінералізуючі картриджі. Хоча вченими було доведено, що знесолена вода не шкодить здоров’ю людини, однак для пересічної людини, смак такої води є не природнім і незвичним, і породжує лише масу питань. Для них в пригоді стане мінералізатор. Як він працює? Це корпус фільтру, який наповнений дрібною крошкою із різних природніх матеріалів. Пермеат після мембрани має рівень рН 5,8-6 і низький рівень солей, і при проходженні через мінералізатор повільно розчиняє наповнювач мінералізатора і насичується солями кальцію, натрію, калію до рівня 50-100 мг\\л. Одночасно з цим відбувається корекція кислотності пермеату і його значення сягає рівня 6,5-7