Вугільний фільтр - це пристрій для очищення води, який складається з металевого чи пластикового корпусу та наповнений спеціальний активованим вуглем чи містить вугільний картридж. Найчастіше використовується в процесі багатоступеневого очищення на останньому з етапів, після фільтрів механічної очистки. Одна з основних функцій це корекція запаху та смаку води.

Активоване вугілля має пористу структуру, завдяки чому має гарні абсорбуючі якості. Активоване вугілля отримують з органічних вуглеродних матеріалів, а саме: древесного вугілля, кам'яновугільного коксу чи вугілля із кокосових горіхів. Домішки які є у воді (хлор, кисень, фтор та ін.) проходять через поверхню фільтра під тиском, вступають в реакцію з вугіллям, в результаті чого проходить абсорбція. Зазвичай вугілля у фільтрах подрібнюють або гранулюють, щоб отримати найменший опір води.  Вугільні картриджі можуть мати різну площу абсорбуючої поверхні, в залежності від чого розрізняють:

  • картриджі з пресованим вугіллям. Особливість його в тому, що картридж наповнюють різними видами вугілля. Це допомагає очищувати воду різного характеру. Перед пресування і встановленням в картриджи, вугілля змішують з харчовим пластиком. При високій температурі і під тиском формується карбон-блок, який очищує воду.
  • картридж з гранульованим активованим вугіллям. Зазвичай для наповненням використовують вугілля з кокосових горіхів, так як вони мають високий рівень абсорбції до вимивання водою. Вугілля у вигляді гранул поміщають в корпус фільтруючого картриджу і закривають сіткою. Після чого вода проходить через гранули та очищується.
  • картридж з порошковим активованим вугіллям. В результаті того, що такі картриджі мають найбільшу робочу поверхню, вони здатні очищувати воду на вищому рівні та робить смак води ідеальним, видаляє найменший присмак хлору.

Щоб відчути ідеальний смак води без сторонніх присмаків, використовуйте лише якісні вугільні картриджі, для виготовлення яких використовується лише якісне вугілля. Наші спеціалісти підберуть Вам необхідні картриджі та готові відповісти на всі Ваші питання, також Ви можете самостійно обрати вугільний картридж на нашому сайті від перевірених сертифікованих виробників.

Декілька корисних порад:

1. Не використовуйте вугільний фільтр для очищення гарячої води. Висока температура швидко знешкодить абсорбуючі властивості фільтра.

2. Не використовуйте вугільний картридж як основний, або на першому етапу очистки. Перед вугільним фільтром обов'язково використовуйте фільтр грубої очистки.

3. Високий тиск у водопроводі може пошкодити фільтр, тому обов'язково контролюйте рівень тиску у системі.

4. Не використовуйте системи очищення з вугільним фільтром в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості.