Без всілякої інтриги, можемо твердо сказати одразу, що підібрати фільтр для води без аналізу води неможливо. Навіть, якщо у сусіда Вашого вже встановлена система фільтрації і Ви хочете собі таку ж, то радимо все ж таки провести аналіз води безпосередньо на тому об'єкті де потребується і буде відбуватися її очищення.

Потрібно пам'ятати, що універсального методу очищення води не існує і підбір обладнання здійснюється в кожному конкретному випадку індивідуально. Необхідно враховувати, що крім найпоширеніших у воді концентрацій солей жорсткості і заліза у воді присутні і часто перевищують інші показники, такі як сульфати, хлориди, окислюваність, лужність, рівень pH і ін.

Якщо ж знехтувати хоча б одним з параметрів якості води, то фільтр може, або не впоратися з поставленим завданням, або, підібраний фільтр, пропрацює дуже короткий проміжок часу, після чого потрібно буде проводити його обслуговування, а це спричинить за собою фінансові витрати.

Основні показники аналізу води включають:

  • Запах - вказує на походження води і може свідчити про наявність домішок, таких як сірководень і ароматичні речовини.
  • Каламутність - визначає кількість зважених часток, таких як пісок, глина, мул тощо.
  • Кольоровість - вказує на наявність органічних речовин природного походження.
  • Сухий залишок - характеризує загальну кількість органічних речовин і заліза.
  • Твердість - вказує на загальну кількість солей кальцію та магнію.
  • Залізо загальне - свідчить про сумарний вміст заліза, особливо важливо для свердловинної води.
  • Нітрати - вказують на потрапляння стоків із полів, перевищення норми може бути характерним для колодязів.
  • Окислюваність - вказує на кількість органічних речовин природного походження у воді.

Дуже важливим етапом перед аналізом води є правильна процедура забору води для аналізу. Ви можете як самостійно здійснити забір води і доставити в наш Центр водних технологій "Босфор", або ж скористатися послугами нашого сервісного центру. Для Вас ми пропонуємо різні варіанти аналізу води, в залежності від складності води та ваших потреб: від базового (10 показників) до розширеного (30 показників).
Для консультації звертайтесь за тел. (067) 634-49-97 або залиште заявку і ми з Вами зв'яжемось.